Huis huren Haarlem

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

AanhuurprocedureVerhuurprocedure

Sinds de huizenmarkt ingestort is, is het huren van een huis populairder dan het kopen van een huis. Dat is vooral te merken in de wijde omgeving van Amsterdam. Steeds meer mensen besluiten om voorlopig een woning te huren in plaats van de te kopen. Zo ook in het steeds hipper wordende Haarlem. Met bijnaam Klein-Amsterdam heeft u hier wel de voordelen en niet de nadelen van een grote stad. Veel expats die eerst in Amsterdam gewoond hebben komen naar Haarlem. Zij huren altijd in eerste instantie een aantal jaren om de omgeving te leren kennen en gaan daarna pas zoeken naar een koopwoning.

Waarom een huis huren in Haarlem?

Haarlem wordt steeds populairder als woonlocatie. Dicht bij de grote steden en dicht bij de natuurgebieden die menigeen graag bezoekt, wordt het huren in de stad steeds aantrekkelijker. Huren in Amsterdam is wordt steeds lastiger. Het is duur en er is betrekkelijk weinig aanbod van goede woningen en appartementen. Dus lange wachtrijen en hoge huurprijzen maken het huren in Amsterdam een lastige opgave. Een huis huren in Haarlem gaat is relatief makkelijke. Hoewel het aanbod van goede woningen in de populaire buurten beperkt is. Investeerders kopen steeds vaker woningen in Haarlem. Deze worden verbouwd of opgeknapt om later te verhuren. Het rendement op huurwoningen in Haarlem is hoog.

De huurprijzen zijn relatief betaalbaar en ook de wachtrijen zijn niet ellenlang. Vooral niet wanneer u zich richt op de particuliere huurmogelijkheden. Voor de sociale woningbouw dient u wel een aantal jaar ingeschreven te zijn, maar wanneer u dit op tijd doet, kan deze inschrijving ook mooie woningen voor u opleveren.

Wonen in Haarlem is populair vanwege de locatie, maar ook wegens de prachtige omgeving en de rust. In Haarlem heeft u geen last van de dagelijkse drukte van Amsterdam. Nee, daar geniet u in alle rust van uw woonomgeving. In Haarlem kunt u daarnaast lekker shoppen en ook aan evenementen is in de middelgrote stad in de Randstad geen gebrek. Het Jazzfestival, Haarlem culinair en de jaarlijkse sloepentocht is zomaar een greep uit de vele activiteiten.

Het leven in Klein-Amsterdam wordt door velen als prettig en rustig ervaren. Alles wat u nodig heeft binnen handbereik en alle voordelen die een stad als Amsterdam ook te bieden heeft.

huis verhuren haarlem