Huis verhuren Zandvoort

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Huis verhuren in Zandvoort? Makkelijk of moeilijk?

Zandvoort aan zee. Wie de wens heeft om aan zee te wonen treft in Zandvoort een gemoedelijke woonplaats. In de zomer levendig en in de winter heerlijk rustig. Uitwaaien of zonnen op de brede zandstranden van Zandvoort is altijd mogelijk. Waar je ook woont in Zandvoort op loopafstand kan het strand bereikt worden.

De gemeente staat bij zowel Nederlanders als buitenlanders bekend om de ligging aan zee. Toch zijn er voldoende andere dingen in Zandvoort die mensen naar dit dorp trekken. Denk aan het racecircuit waar maandelijks activiteiten georganiseerd worden en het jazzfestival aan Zee.

Het vinden van een geschikte huurwoning in de vrije sector blijkt echter lastig. Dit heeft met name te maken met het toerisme. De meeste verhuurders in Zandvoort kiezen ervoor hun woning tijdens het toeristisch seizoen per week te verhuren aan toeristen. Dit is uiteraard lucratief voor de verhuurder, maar ook bewerkelijk. Dit zorgt ervoor dat in de winter het aanbod beduidend hoger ligt. Echter blijkt dat dan de meeste woningen voor maximaal 6 maanden beschikbaar zijn.

Huurders op zoek naar een (tijdelijke) huurwoning hebben het lastig. Het aanbod is beduidend lager dan de vraag. Geplande bouwprojecten werden in 2013 3n 2014 uitgesteld. Dit heeft anno 2015 tot gevolg dat er een tekort is aan zowel sociale huurwoningen als vrije sector huurwoningen.

Waarom huis verhuren Zandvoort?

Voor de verhuurders is dit uiteraard goed nieuws want er is nauwelijks sprake van leegstand. Een huurwoning onder de € 1.000,00 euro levert gemiddeld 12 bezichtigingsaanvragen per week op. Hetgeen het enorme tekort onderschrijft. Voor investeerders het overwegen waard woningen aan te kopen of te laten bouwen ten behoeve van de verhuur. Het rendement is uitstekend. Voor particulieren in het bezit van meerdere huizen in Zandvoort kan een heroverweging wenselijk zijn. Verhuren aan toeristen of verhuren voor een langere periode?

Voor een aantal dagen of een week een woning of appartement aan toeristen verhuren kan goed geld opbrengen maar kent ook nadelen. Voor een gedeelte is de Zandvoortse verhuurder dan afhankelijk van het weer. Valt het weer tegen dan blijven de boekingen uit en loopt de verhuurder risico op leegstand. Daarnaast is het altijd maar weer afwachten wie de huurder is en hoe ze het gehuurde achterlaten. Ook is vakantie verhuur arbeidsintensiever t.o.v. van de langere verhuur.

Verhuur voor langere tijd of onbepaalde tijd zorgt voor weinig bewonerswisselingen en brengt meer rust en zekerheid van inkomsten. Dat spreekt een gedeelte van de huizenbezitters aan, maar zeker niet voldoende om aan de vraag naar huurwoningen te voldoen.

huis verhuren zandvoort