Wonen in Noordwijk

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Noordwijk is een uitstekende en populaire plek om te wonen. En dat is begrijpelijk, want deze kustplaats met allure heeft vele voordelen. Steeds meer woningzoekenden ontdekken  dit en maken de keuze voor het huren of kopen van een woning in bijzonder Noordwijk.

Noordwijk is een dorp en gemeente in de provincie Zuid-Holland. De gemeente heeft 25.600 bewoners. De plaats bestaat uit twee kernen. Noordwijk aan Zee, dat zoals het eigenlijk al zegt pal aan de zee ligt en Noordwijk Binnen, dat is de oude kern van het dorp. Noordwijk heeft de authentieke uitstraling van vroeger weten te behouden. In 1992 is de stadskern zelfs aangewezen als beschermd dorpsgezicht op grond van de Monumentenwet. Het is dus niet vreemd dat steeds meer mensen in Noordwijk een woning willen kopen of huren. Koopwoningen zijn redelijk hoog geprijsd. Huren in Noordwijk aan Zee of Noordwijk Binnen is  dan een prima oplossing. Huren in Noordwijk biedt de bewoner de mogelijkheid om het dorp te leren kennen, voordat hij/zij de stap neemt tot het kopen van een woning. Steeds meer woningzoekenden huren dan ook regelmatig een woning voor een periode van 1 á 2 jaar en oriënteren zich ondertussen op een koopwoning. Het verhuren van woningen in Noordwijk voor de midden lange termijn is dan ook booming business.

Noordwijk is vooral populair vanwege de combinatie  van wonen in een cultuur historische omgeving en de aanwezigheid van een prachtig breed strand van Noodwijk aan Zee met prachtige strandtenten. Het beste van twee werelden, zowel voor jonge gezinnen, net samenwonende stellen of ouderen. Het is dan ook niet vreemd dat er steeds meer vraag is naar huurwoningen in Noordwijk.

Waarom verhuren in bijzonder Noordwijk?

Huurders kiezen voor:

 • Woningen vlak bij de zee en strand.
 • In de winter sneeuwpret in de duinen.
 • Splitsing van Noordwijk aan zee en de prachtige binnenstad.
 • Historische dorpskern is nog intact.
 • Rustige en sfeervolle omgeving.

Top 10 favorieten van inwoners van Noordwijk

 1. Kermis in Noordwijk
  Zwieren, zwaaien en rondjes draaien! We doen het allemaal als we op de kermis zijn. In Noordwijk heb je ook een kermis. Gezellig en knus, maar vooral goed om even te genieten van de spannende en leuke attracties.
 2. De mooiste file van Noordwijk
  De kans is groot dat je bij De mooiste file van Noordwijk niet direct denkt aan een bloemenparade. Toch is het zo. Mooie oldtimers, personenauto’s en praalwagens rijden     langs de boulevard en zorgen voor een gezellige sfeer.
 3. Grentpop
  Veel steden noemen het gewoon Koningsdag, Noordwijk niet. Daar vieren ze op Koningsdag Grentpop. Tijdens het jaarlijks festival op de Grent treden diverse artiesten op.
 4. Food en soul Festival
  Lekker eten in de buitenlucht onder het genot van heerlijke soulmuziek. Dat kan tijdens het Food en soul Festival dat jaarlijks wordt gehouden rondom de vuurtoren
 5. Nationale reddingsbotendag
  Zonder reddingsboten bestaat er een grote kans dat onverstandige of verdwaalde zwemmers niet op tijd gered worden. Daarom is de Nationale reddingsbotendag de dag om donateurs en sponsors te bedanken en kennis te maken met het werk van de reddingsbrigade.
 6. Bloemencorso van de Bollenstreek
  Noordwijk is dol op bloemen. Dat laten de bewoners onder andere zien tijdens de bloemencorso van de Bollenstreek. Het corso wordt opgebouwd met bollen van narcissen, hyacinten en tulpen. Dit is de enige corso waarin dat gebeurt.
 7. Zomerfestival aan zee
  Het strand leent zich goed voor diverse festivals. Zo ook het Zomerfestival aan zee. Een maand lang zijn er culturele activiteiten op het strand te bezoeken.
 8. Pompoenmarkt
  Als voorbereiding op Halloween organiseert Noordwijk jaarlijks een pompoenmarkt. Scoor hier alvast jouw pompoen voor dit jaar of ga voor de andere natuurlijke producten die verkocht worden.
 9. Kerstrun
  Doe eens gek net voor kerst en doe in je Kerstmannenpak mee met de kerstrun over het strand. Gezellig en je kunt er ook nog eens leuke prijzen mee winnen.
 10. Groovy classics
  Je denkt misschien bij Groovy Classics aan een muziekevenement, maar dat is het toch niet. In deze surfwedstrijd strijden deelnemers tegen elkaar op oldschool surfboards.
Huis verhuren noordwijk