Huis verhuren Haarlem

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Het is een feit. Over het algemeen zijn er te weinig vrije sector huurwoningen in de grote steden van de Randstad en de huurprijzen worden steeds hoger. De groeiende vraag naar goede huurwoningen in Haarlem drijft inmiddels ook in deze stad de huurprijs op. Dit komt door de stijgende populariteit van de Spaarne stad onder Amsterdammers en expats in het bijzonder vanuit Hoofddorp en Schiphol en Schiphol Rijk. Uiteraard goed nieuws voor investeerders in onroerend goed van woonruimte. Maar ook voor Haarlemmers die tijdelijk hun huis of appartement willen verhuren in Haarlem en directe omgeving.

Waarom specifiek een huis verhuren Haarlem?

Haarlem heeft de bijnaam Klein-Amsterdam niet voor niets. Met deze bijnaam wordt bedoeld dat een huurder niet de lasten van de grote hoofdstad, maar toch de voordelen van het wonen in een stadse omgeving heeft. Geen parkeerproblemen, minder criminaliteit maar meer gemoedelijkheid en gezelligheid. Steeds meer expats, maar ook Nederlandsers verlaten Amsterdam en kiezen voor de Noord Hollandse Hoofdstad Haarlem. Vaak verlaten Nederlanders Amsterdam als er sprake is van gezinsuitbreiding en de ouders hun kinderen in een veilige en rustige  omgeving, zonder zorgen, willen laten opgroeien.  Expats zijn dol op Amsterdam, maar realiseren zich dat Amsterdam vanuit Haarlem met de trein binnen 15 minuten bereikbaar is.  Iedere 20 minuten vertrekt er een rechtstreekse trein naar Amsterdam Centraal. De huurder krijgt in Haarlem meer waar voor zijn geld. De lagere vierkante meterprijs zorgt voor meer ruimte tegen een lagere huurprijs in vergelijking met Amsterdam. De vraag is echter of dit voordeel in de toekomst er nog zal zijn omdat in Haarlem een hardnekkig tekort aan huurhuizen is.

Niet huis kopen wel huis huren

De vraag naar vrije sector huurwoningen voor onbepaalde tijd, zowel als voor tijdelijke huurwoningen groeit. Kon men in 2014 nog kiezen uit 6 geschikte en vergelijkbare huurwoningen, in 2015  zijn dat er nog slechts 2. Daarbij is het belangrijk dat een woningzoekende direct beslist, anders is de kans groot dat de woning aan een ander wordt verhuurd.

Wie zijn dan de zoekenden naar een huurwoning?

– Amsterdammers die besluiten Amsterdam te verlaten en nog niet direct een woning willen kopen

– Nederlanders die wachten op de oplevering van hun nieuwbouw-koopwoning In Haarlem en omgeving en een woning ter overbrugging zoeken

– Expats op zoek naar een gemeubileerde of gestoffeerde tijdelijke woning

Daarnaast is er een steeds groter wordende groep Nederlandsers die zich niet meer wil binden aan een bezit, dus ook niet aan een koophuis. Hoe meer bezit, hoe groter de beperking in vrijheid.

Investeerders en particulieren: huis verhuren Haarlem en omgeving

Zowel particulieren als investeerders doen er verstandig aan om onroerend goed aan te kopen in Haarlem t.b.v. van de verhuur. Het rendement is uitstekend en door de steeds grotere vraag naar huurwoningen in Haarlem (vrije sector) is het risico op leegstand zeer beperkt.

Steeds meer Haarlemmers die de stap naar samenwonen zetten besluiten een tweede woning niet te verkopen maar de woning aan te houden voor de verhuur. Ten eerste als mogelijke oudedagvoorziening en ten tweede om op termijn weer terug te keren mocht het samenwonen geen succes blijken te zijn . De insteek “verkopen kan altijd nog” is populair onder deze groep.

Zij die een nieuwbouwwoning hebben gekocht verwachten dat hun oude woning wel verkocht zal zijn tegen de tijd dat hun nieuwe huis wordt opgeleverd. Dat blijkt in 30% van de gevallen niet zo te zijn. Het huis leeg laten staan is geen optie. Niemand zit op dubbele lasten te wachten en leegstand is voor een woning niet gewenst. Laat staan de zorg die je nog hebt voor je oude woning terwijl je toch liever al je aandacht wilt geven aan de nieuwe koopwoning.

Projecten die in 2015 en 2016 in Haarlem worden opgeleverd zijn:

  • Stack
  • Land in Zicht
  • Duet
  • Olieslagersplein
  • De Entree
  • De Kennemerhof
  • Het Scheepmakerskwartier
  • De Garenkokerskade

Tijdelijk verhuren is voor de groep eigenaren die met dubbele woonlasten worden geconfronteerd een oplossing. De makelaars van Premium Housing hebben ervaring met tijdelijke verhuur en gaan graag op zoek naar een passende huurder.

Haarlem heeft alles

Een stad die zo dicht bij het strand, duinen, Amsterdam en Schiphol ligt, “verhuurd” zichzelf. Ook omdat lange wachtlijsten en hoge huurprijzen het wonen in Amsterdam bemoeilijken, wijken steeds meer expats uit naar de woningen in en rond Haarlem. Tot voor kort vonden woningzoekenden in Haarlem nog redelijk makkelijk een huurwoning. Dat is nu echt verleden tijd. Om die reden komt er uit meerdere hoeken het dringend verzoek naar investeerders om projecten voor vrije sector huurwoningen op te tuigen op korte termijn. Voor particulieren met een huis teveel blijkt verhuren, in samenwerking met een betrouwbare en gespecialiseerde verhuurmakelaar, een meer dan lucratieve oplossing voor een tijdelijk probleem.

Het is een feit: Zowel in de sociale sector als de vrije sector is er een schrijnend tekort aan te verhuren huizen en appartementen in Haarlem.

Tenslotte

Het huren van een woning in Haarlem is vooral populair vanwege de ligging. Centraal, maar toch rustig. Je kunt lekker shoppen in de populaire winkelstad en ook aan evenementen is er geen gebrek. Haarlem Culinair, de jaarlijkse sloepentocht en het Jazzfestival zijn zomaar voorbeelden van activiteiten in bruisend maar toch ook rustig Haarlem. Investeren in goede huurwoningen in Haarlem is een must. Deze stad wint razendsnel aan populariteit en biedt de verhuurder daarom lucratieve kansen! Er is zowel behoefte aan gestoffeerde als gemeubileerde huurwoningen. Voor een lange of korte periode.

Huis verhuren Haarlem is een verstandige keuze in een tijd waarin de rente op spaargeld negatief dreigt te worden. Steeds vaker treffen de makelaars van Premium Housing investeerdersclubs. Dit kunnen bedrijven zijn die een prachtige winst hebben geboekt en besloten hebben dit niet volledig te delen met de fiscus. In plaats daarvan besluiten zij hun kapitaal te investeren in ontroerend goed met een uitstekend rendement. Maar ook particulieren maken steeds vaker de keuze om spaargeld te beleggen in  woningen met een goed rendement. Premium Housing begeleidt dergelijk investeerders bij de aankoop van woningen met als focus uiteraard het te behalen rendement. Belangrijk is onroerend goed in de populaire wijken van Haarlem, Heemstede of Bloemendaal Aerdenhout aan te kopen. Premium Housing kent deze omgeving uitstekend en is om die reden in staat een onderbouwd advies uit brengen.

huis verhuren haarlem