Huis verhuren Lent

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

De geschiedenis

Vanaf het begin van de 20e eeuw groeit Nijmegen explosief. De eerste ideeën over Nijmegen-Noord dateren dan ook al vanaf 1950, de toenmalige burgemeester Hustinx was echter geen voorstander van een uitbreiding van Nijmegen richting Lent en verzette zich tegen de plannen om een Nijmegen-Noord te realiseren. Als de grenzen van Nijmegen door bebouwing zijn bereikt wordt eind jaren tachtig opnieuw gedacht aan een Nijmegen-Noord aan de overzijde van de Waal en opnieuw zijn er tegenstanders. Uiteindelijk, na vele protesten, wordt omstreeks 1997 honderden hectare tuinbouw- en weidegebied rondom Lent afgestaan aan Nijmegen en is de eerste stap gezet om de sprong over de Waal te maken om Nijmegen-Noord te realiseren.

Onder het motto “De Waalsprong” wordt de eerste paal op 19 januari 1998 in de Betuwse grond geslagen. Inmiddels is de bebouwing van de diverse wijken in volle gang en krijgt Nijmegen-Noord steeds meer een stedelijk karakter. In 2002 is het NS station Lent geopend en heeft de A325 een heuse metamorfose ondergaan. Busbanen en fietstunnels vergemakkelijken en versnellen de oversteek via de Waal en vanaf november 2013 wordt de Waalbrug vergezeld door een nieuwe stadsbrug met de toepasselijke naam “De oversteek”.

Waarom uw huis verhuren in Lent?

Met de ligging tussen Arnhem en Nijmegen ( Noord), de A325 en het NS- Station is Lent bij uitstek geschikt om uw huis in Lent te verhuren aan expats. Er is zowel vraag naar appartementen, eengezinswoningen als naar vrijstaande villa’s in gestoffeerde en of gemeubileerde staat.  De faciliteiten en bereikbaarheid naar Nijmegen of Arnhem met auto, openbaar vervoer en zelfs de fiets zijn redenen voor de expat om Lent als woonplaats te kiezen gedurende de tijd dat men in Nederland moet verblijven. Uw huis verhuren in Lent is dan ook een goede keuze en biedt u, vanwege de vele voordelen van Lent, huurders in het hogere segment. Uiteraard heeft u dan wel een gespecialiseerde verhuurmakelaar nodig met een netwerk in de expatwereld.

Buiten deze doelgroep zijn er ook steeds meer Nederlanders die (tijdelijk) huren verkiezen boven het kopen van een woning en als men al wenst te kopen gaat de voorkeur vaak uit naar verkoop van de eigen woning om vervolgens een woning te huren om vanuit de huursituatie zich rustig te oriënteren op het aanbod koopwoningen. Ook deze groep huurders melden zich bij de verhuurmakelaars met de wens om een huis te huren in Lent. Het woningaanbod kan niet ruim genoeg zijn, wie wilt er nou niet kunnen kiezen uit één van de prachtige moderne (nieuwbouw)woningen of een, al dan niet gemeubileerd, appartement in Lent.

Uw huis verhuren in Lent versus de wetgeving

Bent u zelf een (vertrekkende) expat, gaat u samenwonen, voor 3 maanden een lange reis maken of staat uw huis te kopen en wilt u voorafgaande de koop is gesloten uw huis verhuren? Er kunnen tal van redenen zijn om uw huis in Lent te verhuren. Kort- of langdurige gewenste verhuur, het is allemaal mogelijk en alleen uw persoonlijke situatie is voor ons het uitgangspunt voor het vinden van de juiste huurder voor de juiste huurprijs. Uw wensen en persoonlijke situatie om uw huis in Lent te verhuren bepalen de van toepassing zijnde huurovereenkomst. De huurbescherming is in Nederland zeer uitgebreid en biedt de verhuurder 4 verschillende huurovereenkomsten. De diversiteit in de wettelijke bepalingen en de verschillende persoonlijke situaties van de verhuurder vereisen kennis en ervaring voor de keuze van de juiste huurovereenkomst. Foutieve opmaak van de huurovereenkomst en het al dan niet toevoegen van de juiste clausules kunnen erbij toedragen dat een huurovereenkomst nietig wordt verklaard met gevolg dat de wetgever bepaald dat een huurovereenkomst voor onbepaalde tijd is aangegaan. De keuze van een goede huurder die past in uw persoonlijke situatie in combinatie met de juiste huurovereenkomst is een must.

Kortom: Als u besluit om uw huis in Lent te verhuren vergewis u er dan van dat uw verhuurmakelaar uw belangen behartigd en voldoende kennis van zaken heeft.

Huis verhuren Lent