Huis verhuren Bloemendaal

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Huren en verhuren in Bloemendaal?

Bloemendaal is al jaren hip and happening. Zien en gezien worden zijn de kernwoorden voor dit dorp. Bloemendaal ligt vlak bij Bloemendaal aan zee. De vetste feesten en de leukste beachsporten worden op het strand van Bloemendaal gehouden en jaarlijks trekt deze toeristische trekpleister duizenden mensen. Het dorp Bloemendaal kent echter nog de voor vele wenselijke gemoedelijkheid.

Dat Bloemendaal een aantrekkingskracht heeft blijkt wel uit het feit dat een grote groep mensen daar wenst te wonen. Wonen in Bloemendaal is over het algemeen exclusief en duur, vooral wanneer er gekozen wordt voor een koopwoning. Amsterdammers of Haarlemmers die besloten hebben de Hoofdstad te verlaten verwachten lagere koopprijzen t.o.v. vergelijkbare woningen in de 2
steden, maar niets is minder waar. Ook expats hebben de charme van Bloemendaal ontdekt. Zij treffen echter een relatief klein
aanbod aan te koop staande huizen en schrikken over het algemeen ook van de hoge vraagprijzen van koopwoningen.

Huren lijkt dan een uitstekend alternatief. Echter ook daar is het aanbod beperkt. Dit terwijl er vraag is naar zowel kleine als grote woningen of appartementen.
Voor huizenbezitters en investeerders dus interessant om woonruimte in Bloemendaal voor de verhuur aan te bieden. Inwoners van Bloemendaal die door hun werkgever voor een aantal jaren worden uitgezonden naar het buitenland kunnen hun huis dus prima tijdelijk verhuren. Dat geldt echter ook voor de groep winkeliers die de woonruimte boven hun winkel nu leeg hebben staan, maar extra inkomen kunnen generen door deze te verhuren.

Waarom huis verhuren Bloemendaal?

Een huis verhuren in Bloemendaal werpt dus steeds meer zijn vruchten af en de kans op leegstand is relatief klein, mits de huurprijs uiteraard marktconform is en het opleveringsniveau passend. Het is een feit: De Randstad raakt steeds voller, waardoor het vinden van een passende woning – huur of koop – voor woningzoekenden steeds lastiger wordt. Daarnaast kiezen steeds meer Nederlanders en expats voor een plek waar rustig wonen mogelijk is en recreatie en de stad dichtbij. Een plek als Bloemendaal biedt beide.

Het is ook een feit dat Nederlanders en expats steeds vaker bewust kiezen voor het huren van een woning. De verhuurmarkt trekt dus ook in Bloemendaal en omgeving aan. Met name de vraag naar tijdelijke woonruimte groeit sterk. Denk bijvoorbeeld aan de expat die voor een paar jaar in Bloemendaal wenst te wonen en aansluitend voor zijn werk wordt uitgezonden naar een ander land. Of iemand die gedurende en verbouwing of aanbouw van een nieuwe woning tijdelijk wil huren. Maar ook de zogenaamde “proefwoners” groeien in aantal. Zij die eerst willen ondervinden of de rust van Bloemendaal hen wel bevalt alvorens een woning te kopen. Het is dus niet vreemd dat een huis verhuren in Bloemendaal steeds gemakkelijker en lucratiever wordt. Gespecialiseerde verhuurmakelaars zien de vraag stijgen aan de aanhuurzijde maar kunnen niet aan de vraag voldoen. Vraag en aanbod zijn zeker niet in balans.

huis verhuren bloemendaal