Wonen in Hoofddorp

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Hoofddorp was tot voor kort, gewoon een plaats nabij Amsterdam. Dit is sterk aan het veranderen. Steeds vaker worden de voordelen van huren in Hoofddorp opgemerkt en de stad wint dan ook aan populariteit.

Hoofddorp is een stad in Noord-Holland. De plaats telt momenteel zo’n 73.000 inwoners. Hoofddorp is tegen wil en dank een stad geworden. Ondanks dat Hoofddorp nog steeds ‘dorp’ in de plaatsnaam draagt, .geeft het bewonersaantal aan dat het toch om een serieuze stad gaat, waar alle faciliteiten aanwezig zijn. 200% Winkelstad, zo noemt Hoofddorp zichzelf. Winkels zijn dagelijks open en goed bereikbaar. Het centrum van Hoofddorp biedt een ruime keuze aan winkels, restaurants en terrassen. Dat is fijn, want hoofddorp biedt je alles wat Amsterdam en Haarlem ook heeft. Daarnaast is Hoofddorp omringd door groene parken en bossen, iets dat het verhuren van een woning stukken gemakkelijker maakt.

Sowieso, is de huurdersmarkt groot in Hoofddorp. De stad gelegen onder de rook van Schiphol en Amsterdam kent een grote vraag naar gestoffeerde en gemeubileerde huurwoningen. Werknemers van internationale bedrijven kiezen vaak voor Hoofddorp omdat zij meer huis voor hun geld krijgen dan in Amsterdam. Denk hierbij aan Booking.com, TNT, L’oreal, Siemens, Liberty Global. Een klein appartement in Amsterdam kent een hogere huurprijs dan een eengezinswoning in Hoofddorp. Expats reizen veel en kiezen ook om die reden vaak voor Hoofddorp als woonstad, in verband met de uitstekende ligging t.o.v. Schiphol. Binnen 5 minuten ben je op de luchthaven. Ook is de huizenmarkt wat betreft verkoop nog niet noemenswaardig aangetrokken. In de forensenstad wordt vaak eerst gehuurd, om de omgeving te leren kennen. Als huurders een periode gehuurd hebben en de voordelen van Hoofddorp hebben ervaren wordt er na verloop van tijd een woning. DE woningen van verhuurders/investeerders kennen weinig leestand en een goed rendement.

Waarom huren of verhuren in centraal gelegen Hoofddorp?

• Redelijke huur en koop prijzen
• Op 5 minuten van Schiphol
• Dicht bij de belangrijke grote steden in Nederland.
• Veel groen in de omgeving.
• Ideaal om te beginnen, perfect om te blijven wanneer de kinderen komen.
• 200% Winkelstad.

Top 10 favorieten van inwoners van Hoofddorp

 1. Schiphol
  Dicht bij de luchthaven en het klinkt misschien gek, maar menig bewoner van Hoofddorp wijkt graag uit naar Schiphol om daar lekker te winkelen. Weer eens wat anders dan het grote winkelcentrum in de stad.
 2. Heimanshof
  Lekker wandelen doe je in het Heimanshof. Dit is een wilde tuin waar wilde planten, insecten, vogels en andere dieren in hun natuurlijke omgeving leven.
 3. Toolenburger Plas
  Heerlijk ontspannen op een zonnige dag doet de bewoner van Hoofddorp bij de Toolenburger Plas. Je kunt er zwemmen, surfen en lekker van de zon genieten/
 4. Concours Hippique
  Hou je van paardensport? Dan mag je dit evenement zeker niet missen. Het is namelijk een paardensportevenement in de bossen.
 5. Groene Weelde en het Haarlemmermeerse bos
  De Groene Weelde is een natuurgebied dat tussen Hoofddorp, Cruquius en Vijfhuizen ligt. Je hebt er bossen, water en natuuroevers.
 6. Mud Masters
  Lekker sportief bezig zijn, kun je in Hoofddorp ook. Tijdens de Mud Masters Obstacle Run moeten deelnemers een parkoers met diverse obstakels overwinnen.
 7. Haarlemmermeer Culinair
  We houden allemaal enorm van lekker eten. Dit kan jaarlijks tijdens Haarlemmermeer Culinair. Ondernemers uit de regio laten je dan kennismaken met de lekkerste en vaak nieuwste trends op culinair gebied.
 8. MeerLive
  Live optredens, gratis te bezoeken. Elk jaar is dat mogelijk in regio Hoofddorp. Het festival wordt gesponsord door de ondernemers uit de regio.
 9. MeerJazz
  Meer jazz! Dat wordt gezegd en gevierd tijdens het MeerJazz Festival. Drie dagen lang zijn optredens te bezoeken. Genre: van New Orleans Jazz tot bebop en de jazz van tegenwoordig.
 10. Mysteryland
  Een van de meest populaire D.J. festivals vindt plaats in Hoofddorp. Jaarlijks komen vaak jonge mensen van verre om Mysteryland te bezoeken.