Huis verhuren Noordwijk

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Noordwijk is voor strand en zee liefhebbers de ideale plek om te wonen. Noordwijk aan Zee heeft allure en Noorwijk Binnen is authentiek. Gedurende de bloei van de bloembollen is Noordwijk dé bloemen badplaats van Nederland. Noordwijk is bijzonder; het deel aan zee biedt mensen rust en ontspanning en het dorpse karakter van de binnenstad geeft een gevoel van saamhorigheid. Over het algemeen zijn de Noordwijkers tevreden met de kwaliteit van leven in hun dorp. In de zomer ervaren zij op zich wel overlast van het toerisme en ook voelen zij de druk van de woningmarkt. Toch zien zij Noordwijk als een aangename plek om te verblijven en vragen zij niet om grootschalige veranderingen. Eenmaal in Noordwijk gevestigd blijven de inwoners vaak in de gemeente wonen.

Noordwijk is voor strand en zee liefhebbers de ideale plek om te wonen. Noordwijk aan Zee heeft allure en Noorwijk Binnen is authentiek. Gedurende de bloei van de bloembollen is Noordwijk dé bloemen badplaats van Nederland. Noordwijk is bijzonder; het deel aan zee biedt mensen rust en ontspanning en het dorpse karakter van de binnenstad geeft een gevoel van saamhorigheid. Over het algemeen zijn de Noordwijkers tevreden met de kwaliteit van leven in hun dorp. In de zomer ervaren zij op zich wel overlast van het toerisme en ook voelen zij de druk van de woningmarkt.  Toch zien zij Noordwijk als een aangename plek om te verblijven en vragen zij niet om grootschalige veranderingen. Eenmaal in Noordwijk gevestigd blijven de inwoners vaak in de gemeente wonen.

Koop- en huurwoningen in Noordwijk

Het woningaanbod kan beter. Zowel het koop als het huuraanbod vindt beperkt aansluiting bij de vraag. Koopwoningen zijn er nauwelijks voor starters en de gemiddelde prijs van een te koop staande woning is hoog. De vraag naar huurwoningen in alle prijscategorieën is groter dan het aanbod. Dit geldt met name voor woningen en appartementen die voor de midden-lange termijn beschikbaar zijn. Huiseigenaren in de regio verhuren hun woning in het seizoen vaak aan toeristen. Dit zorgt ervoor dat zoekers naar een huurwoning of appartement voor een huurperiode langer dan 12 maanden in Noordwijk lang niet altijd terecht kunnen. Hierdoor ondervinden twee groepen tegenwind bij het vinden van een geschikte huurwoning. Enerzijds de groep expats. Veelal vestigen zij zich voor 1 á 2 jaar in of in de omgeving van Noordwijk. Deze groep is met name op zoek naar gemeubileerde huizen en appartementen in diverse prijsklassen. Anderzijds kiest een grote groep Nederlanders voor een huurwoning in plaats van een koopwoning. Veelal in de vrije sector. Ook in Noordwijk is deze groep ruim vertegenwoordigd en met name op zoek naar gestoffeerde of “kale” huurwoningen, zowel eengezinswoningen als appartementen.

Huis verhuren Noordwijk: een goed rendement

Het bovenstaande geeft aan dat een huis verhuren Noordwijk een goede investering zal zijn, mits de verhuurder zich richt op de bovenstaande doelgroep.  Voor kleine en grote investeerders leidt dit naar een stabiel rendement. Ook de huiseigenaren die in het seizoen verhuren aan toeristen zouden een heroverweging kunnen maken. Immers zorgt het verhuren aan toeristen voor extra werk en mogelijke leegstand in, maar zeker ook buiten het seizoen. De prijzen per week mogen dan wel veel hoger liggen, maar weegt dit op tegen de tijdsinvestering en de onrust die het verhuren aan toeristen met zich meebrengt?

Feiten over Noordwijk

Noordwijk, een gemeente in Zuid-Holland, waar zo’n 25.000 mensen wonen, is vooral populair vanwege de twee kernen. Vanuit Noordwijk aan Zee, van oudsher een vissersdorp,  bereik je binnen enkele minuten de  zee en de prachtige brede zandstranden. Veel mensen vinden het heerlijk om in de omgeving van de zee te wonen. De rust, maar ook de mogelijkheid tot het wandelen over het strand spreekt menig Nederlander en buitenlander aan. Noordwijk binnen oogt meer als een dorp en wordt door een groenstrook gescheiden van Noordwijk aan Zee. Hier vind je authenticiteit en geborgenheid.  De stadskern van Noordwijk Binnen is sinds 1992 aangewezen als beschermd dorpsgezicht op grond van de Monumentenwet.

Genoeg redenen dus waarom het wonen in Noordwijk steeds aantrekkelijker wordt. Dat betekent dientengevolge ook dat een huis verhuren in Noordwijk, of het nu aan zee of in de binnenstad is, booming business is. Need we say more?

Huis verhuren noordwijk