Woning verhuren Haarlem

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Woning verhuren Haarlem

Haarlem heeft het al jaren! Dat steeds meer mensen dit ontdekken is duidelijk af te lezen aan het beperkt aantal te koop en te huur staande woningen. Dit uiteraard in verhouding tot de vraag. Haarlem kent veel ex-inwoners van Amsterdam. Dat zijn zowel Nederlanders als expats.

Dat onze hoofdstad Amsterdam al jaren een tekort heeft aan goede, betaalbare koop en huurwoningen is bekend. Maar dat dit dan automatisch gevolg heeft op het vraag en aanbod in Haarlem is eigenlijk pas de laatste jaren aan het licht gekomen. Haarlem is dan ook niet voorbereid op dit gegeven. Met name het aanbod van huurwoningen is schrijnend. Dat geldt voor alle doelgroepen, maar met name voor vrije sector huurwoningen in Haarlem met meer dan 2 slaapkamers is er een verontrustend tekort.

Het verhuurproces gaat altijd al sneller dan een aankoop proces maar vanaf 2015 moet een zoekende naar een huurwoning in Haarlem nog tijdens de bezichtiging al beslissen of hij de woning wel of niet wil huren. Tijd om na te denken is er niet, want dan gaat de woning naar een andere woningzoekende.

Drie belangrijke redenen voor tekort huurwoningen Haarlem

Allereerst is het aanbod aanzienlijk verminderd doordat de verkoopmarkt in Haarlem zich rap zich heeft hersteld. Huiseigenaren die tot voor kort hun woning nog verhuurden in afwachting van dit herstel, hebben inmiddels hun huis te koop staan of verkocht. In ieder geval worden te koop staande woningen niet meer opnieuw te huur aangeboden. Ten tweede is er een grote groep Nederlandsers die zich aan het herbezinnen zijn over de aankoop van een volgende koopwoning, als zij hun woning hebben verkocht. Ter  overbrugging zoeken zij voor een aantal jaren een huurwoning in Haarlem. Ten slotte heeft de Spaarnestad een grotere aantrekkingskracht gekregen op de expat, de buitenlander die Amsterdam te duur of te druk vindt. Tel deze redenen op bij het feit dat Haarlem van oudsher al te weinig huuraanbod had en zie daar een steeds groter wordend probleem. Het aanbod is dus aanzienlijk kleiner geworden en de vraag groter.

Huis of appartement verhuren Haarlem

Voor de groep expats en de groep Nederlanders voorziet Haarlem niet in de behoefte van kwalitatieve vrije sector huurwoningen. Dat geldt zowel voor zoekers met een huurwens voor bepaalde als voor onbepaalde tijd. Zowel gemeubileerd als gestoffeerd maar ook in alle prijsklassen is er in Haarlem een tekort. Hierdoor stijgen de huurprijzen in de vrije sector enorm.

Premium Housing is door deze grote vraag altijd op zoek naar alle type woningen en appartementen in Haarlem.  Voor expats zowel gemeubileerd als gestoffeerd en voor een periode van 6 maanden tot 2 jaar. Zowel grotere als kleinere woningen. Nederlanders op zoek naar een huurwoning in Haarlem zijn veelal op zoek naar flexibiliteit. Vaak weten zij nog niet hoe lang zij precies willen huren en willen zij zich hierdoor niet langer vast leggen dan een half jaar tot een jaar maar wel met de mogelijkheid tot verlengen. In de praktijk is het juist deze laatste groep die uiteindelijk langer blijft huren.

Een woning verhuren Haarlem brengt dus geld op! Mits verhuurd aan de juiste huurder uiteraard. Particulieren die overwegen hun huis te verhuren doen er verstandig aan te bedenken hoe, aan wie en voor hoe lang zij hun huis zouden willen verhuren. Een verhuurmakelaar van Premium Housing zal dit altijd als uitgangspunt nemen bij de zoektocht naar een geschikte huurder. Hoe beter de huurder matched bij het huurdersprofiel van de verhuurder hoe zorgelozer de huurperiode zal verlopen en dat is voor alle betrokken partijen het beste.

Ook investeerders doen er verstandig aan huizenprojecten te initiëren bestemd voor de verhuur. Hoe eerder de verhuurmakelaar in dit proces wordt gekend hoe beter. Zij kunnen exact vertellen welk type woningen in Haarlem het meest zullen opbrengen. Begin 2014 was er een overschot aan gemeubileerde twee kamer appartementen en een tekort aan gestoffeerde eengezinswoningen. De investeerders die meebewogen met de markt en er voor kozen de gemeubileerde appartementen leeg te halen en ze vervolgens gestoffeerd aan te bieden hebben weinig leegstand gekend. Een gespecialiseerde verhuurmakelaar beschikt altijd over up to date marktinformatie en kan om die reden de investeerder van een gedegen advies voorzien.

Een woning verhuren Haarlem in de vrije sector wordt dus steeds lucratiever. Voor een aantal mensen is dit muntje reeds gevallen. Met name stellen die gaan samenwonen besluiten een jaar of twee één van de twee woningen te verhuren. Soms als een soort terugkeer optie, mocht de relatie toch anders verlopen dan verondersteld, soms als een investering/pensioen voor later. Maar ook de vertrekkende expat besluit steeds vaker om zijn woning in Haarlem te verhuren tijdens de periode dat hij voor zijn werkgever is uitgezonden naar het buitenland. In dat geval wordt er in de huurovereenkomst een diplomatenclausule opgenomen zodat hij altijd kan terugkeren naar zijn eigen woning.  Hoewel het aantal (te) lang te koop staande woningen in Haarlem enorm afneemt, zijn ze er nog zeker wel. Vaak zijn deze woningen in de toptijden aangekocht en worden dientengevolge met een te hoge vraagprijs aangeboden. Uiteraard om een restschuld te voorkomen. Deze groep Haarlemse huizenbezitters besluit, als ze eenmaal verhuisd zijn naar een andere woning, de woning tijdelijk te verhuren. Bij leegstand holt een woning achteruit en verkoop gaat nog altijd makkelijker als een woning bewoond is.  Daarnaast worden dubbele lasten tot een minimum beperkt. Het tijdelijk uit de verkoop halen is uiteraard ook een optie.

Premium Housing biedt aan particulieren en investeerders een uitgebreid en informatief gesprek over de mogelijkheden van woning verhuren Haarlem.

woning verhuren haarlem