Huis verhuren Zoetermeer

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

BEL ONS

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Groeiende markt voor huurwoningen in Zoetermeer!

Het aantal goede vrije sector huurwoningen in Haaglanden, en met name Zoetermeer, blijft achter bij de vraag. De marktvraag  drijft de prijzen op en huurprijzen stijgen. Deze vraag wordt extra versterkt door de komst van steeds meer expats naar Zoetermeer. Enerzijds door personeel van internationale bedrijven die in Zoetermeer gevestigd zijn en anderzijds doordat Den Haag voor sommige expats te druk is of te duur wordt.

Zoetermeer heeft voordelen

Zoetermeer heeft de naam de slaapstad van Den Haag te zijn. Maar heeft zich inmiddels ontwikkeld tot een volwassen stad; de twee na grootste stad van Zuid-Holland. De keuze voor Zoetermeer betekent dat men niet de lasten van een grote stad heeft, maar wel de voordelen van het wonen in een stadse omgeving. Daarnaast biedt Zoetermeer naast het veelal groen wonen volop gratis parkeren, heeft het minder criminaliteit, een uitgebreid openbaar vervoer netwerk en uitgebreide recreatieve voorzieningen.

Expats én Nederlanders

Naast de expats is er ook een steeds grotere groep Nederlanders die ervoor kiest na het krijgen van gezinsuitbreiding om te verhuizen uit Den Haag. Zij zoeken naar een omgeving die veiliger en ruimtelijker is om hun kinderen te laten opgroeien. Waar de kinderen makkelijk op straat kunnen spelen en veilig naar school kunnen fietsen. Het is dan ook in de lijn der verwachtingen dat, naast steeds meer expats,  andere huurders uitwijken naar een stad als Zoetermeer.

Uw woning in Zoetermeer verhuren biedt lucratieve kansen

Met de komst van steeds meer internationaal georiënteerde bedrijven groeit de behoefte aan woonruimte voor expats. Deze stad wint razendsnel aan populariteit en biedt de verhuurder daarom lucratieve kansen! Er is zowel behoefte aan gestoffeerde als gemeubileerde huurwoningen. Voor een lange of korte periode.

De uitstraling die een stad als Den Haag en de badplaats Scheveningen hebben vinden expats vaak geweldig, maar realiseren zich dat het centrum van Den Haag vanuit Zoetermeer met de auto, trein en Randstadrail binnen slechts 20 minuten bereikbaar is. De gemiddeld lagere huurprijzen in Zoetermeer ten opzichte van Den Haag maken het voor de woon-werk of woon-vertier afstand aantrekkelijk; de huurder krijgt meer waar voor zijn geld. Kortom verhuren in Zoetermeer biedt kansen.

Waarom willen mensen liever huren?

Het tijdelijke karakter van de werkzaamheden van expats brengt met zich mee dat zij vaak geen huis kopen maar willen huren. Soms als een tijdelijke aanstelling langduriger wordt gaat men over tot de aankoop van een woning. Een andere overweging voor het huren is,is om zodoende de omgeving te leren kennen. Naast de expats is er ook een groeiende groep Nederlanders die zich niet meer wil binden aan het bezit van een koophuis. Het bezit hiervan wordt ervaren als een beperking van de vrijheid.

Verhuur met rendement

De behoefte aan goede vrije sector huurwoningen is goed nieuws. Zowel particuliere- als institutionele beleggers/ investeerders doen er verstandig aan om onroerend goed aan te kopen in Haaglanden t.b.v. van de verhuur. Het rendement is uitstekend en door de steeds grotere vraag naar vrije sector huurwoningen in Zoetermeer is het risico op leegstand bij verhuren in Zoetermeer zeer beperkt.

Nederland kent veel single huishoudens en in de praktijk nemen singles regelmatig de stap tot samenwonen te zetten waardoor één van beide woningen overbodig is geworden. Om twee redenen wordt vaak besloten om de woning (nog) niet te verkopen; ten eerste vinden eigenaren de stap om te verkopen vaak nog te groot mocht het samenwonen geen succes blijken te zijn. En ten tweede als mogelijke oudedagvoorziening.

Verhuren in Zoetermeer gaat als vanzelf

Dat is wellicht wat kort door de bocht maar een goede woning in een stad die zo dicht bij het strand, duinen, Den Haag en Schiphol ligt, “verhuurd zichzelf” wel gemakkelijk. Ook al omdat wachtlijsten en hoge huurprijzen het wonen in Den Haag bemoeilijkt, wijken steeds meer expats uit naar woningen in steden en dorpen rond Den Haag.

Het huren van een woning in Zoetermeer is daarom vooral populair vanwege de ligging en de prijs. Centraal in de randstad maar toch rustig.  De steden Den Haag, Rotterdam, Amsterdam en Utrecht zijn allemaal binnen driekwartier bereikbaar met auto of openbaar vervoer. Binnen Zoetermeer worden ook vele activiteiten geactiveerd. Zoetermeer Culinair, het jaarlijkse Drakenbootfestijn, het Nederlands kampioenschap Mountainbike, het Jazz festival zijn zomaar voorbeelden van activiteiten in bruisend maar toch ook rustig Zoetermeer.

Naast institutionele beleggers maken ook particulieren steeds vaker de keuze om spaargeld te beleggen in woningen met een goed rendement. Uw huis verhuren in Zoetermeer is een verstandige keuze in een tijd waarin de rente op spaargeld negatief dreigt te worden. Belangrijk hierbij is om onroerend goed in de populaire wijken van Zoetermeer aan te kopen. Premium Housing kent de omgeving uitstekend en is om die reden in staat een onderbouwd advies uit brengen.

huis verhuren zoetermeer