/* preload font*/ /* preload font*/ Skip to main content
Woning verhuurd: Een succesverhaal

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Erina en Rob besloten in 2011 hun te koop staande woning te verhuren. Inmiddels hebben zij een tweede pandje voor de verhuur aangekocht.

Woning verhuurd: Een succesverhaal

Dit is hun verhaal:

Erina:

“ In 2009 kochten we een stuk grond waar we ons droomhuis op zouden gaan bouwen. Net zoals vele anderen dachten we dat ons huidige huis snel verkocht zou worden. Maar helaas, toen onze nieuwe woning werd opgeleverd was dat nog steeds niet het geval. Inmiddels waren we al veel te ver gezakt met de prijs, voor ons een bodemprijs van € 250.000,00. Maar ook dat hielp niets.

We woonden inmiddels al 6 maanden in onze nieuwe woning toen een vriendin van ons vroeg of er wellicht een kennis in mocht wonen vanwege een scheiding. We reageerden daar positief op, want we waren de zorg voor de tweede woning meer dan zat. Iedere keer weer werken in de tuin, de woning luchten enz. Dus we gingen akkoord, haalden een huurovereenkomst van internet af en verhuurden de woning voor € 850,00 incl G/W/E. Dachten we………

Nadat we alle meubels uit de woning hadden gesleept en de woning van onder tot boven schoon hadden gemaakt, kregen we de dag voor de sleuteloverdracht te horen dat de huurder er toch van af zag. Bij nader inzien kon hij de huur toch niet betalen..

We baalden echt. Inmiddels hadden we ons al rijk gerekend en een hele leuke vakantie uitgezocht.

Het was mijn moeder die ons aanraadde eens te gaan praten met een verhuurmakelaar. We maakten vervolgens afspraken met twee makelaars. Beide hadden een goed verhaal. We kozen echter voor een regionaal georiënteerde makelaar met een netwerk aan bedrijven en die ons uitgebreide informatie gaf over de regels omtrent verhuren, banken en belastingen. Een eerlijk verhaal waar we ons prettig bij voelde.

En dan merk je dat er veel komt kijken bij het professioneel verhuren van je woning, waar jezelf helemaal niet bij stil zou staan. Ten eerste bleek ons huis een huurwaarde te hebben van € 1.250,00 exclusief gas water en licht. Dat was wel even wat meer dan we zelf hadden gevraagd. Ten tweede was het niet slim om de aansluiting van G/W/E op onze naam te laten staan. En de door ons opgestelde huurovereenkomst bleek vol gevaren te zijn. Ook dat we geen achtergrondcheck van de huurder hadden gedaan was niet echt slim, want zo goed kenden we die kennis van onze vriendin ook weer niet.

In overleg besloten we onze woning uit de verkoop te halen, met als doel deze over een jaar of drie weer fris op de verkoopmarkt te brengen.

Na 5 weken en 6 bezichtigingen had de makelaar een goede huurder gevonden. Een jong expat gezin uit Finland, die voor 2 jaar een gestoffeerde woning zocht in Nederland. Wij blij en zij blij! Onze makelaar hield duidelijk niet van onderhandelen, want onze woning werd na wat heen en weer gebel gewoon voor de vraagprijs verhuurd. Mede veroorzaakt door het feit dat er inmiddels 2 andere geïnteresseerden waren. Wat fijn was dat er door de makelaar een kennismaking werd georganiseerd. Dat was echt goed. Zowel de huurder als wij werden in de gelegenheid gesteld vragen te stellen. De manier waarop de huurders met ons omgingen gaf vertrouwen. Ze hadden er geen enkel probleem mee dat we twee keer per jaar langs zouden komen om te kijken of alles nog in orde was met de woning.

In de 2 jaar dat ze er gewoond hebben was er weinig contact, maar als er contact was dan wel positief.

Toen de huuropzegging binnen kwam keken Rob en ik elkaar aan. We dachten hetzelfde. We gaan helemaal niet verkopen, we blijven verhuren! Inmiddels hadden we met het geld van de huurinkomsten ook onze hypotheek al wat verder afgelost en dat voelde goed.

Ook de tweede huurder is een fijne. Dit keer een Nederlands stel. Zij hebben hun woning pas verkocht en wilden even rust en de mogelijkheid om te onderzoeken hoe deze buurt is. Ze overwegen hier over een jaar een eigen woning te kopen. Inmiddels hebben Rob en ik besloten dit huis niet te verkopen. Wij houden het als investering, voor later, als een soort extra pensioen of voor de kinderen. Je weet nooit hoe het leven zal lopen.

Medio 2014 is de moeder van Rob overleden. De erfenis hebben we gestoken in een tweede klein appartementje wat we op de kop hebben weten te tikken voor € 90.000,00. Door een aanvullende hypotheek konden we het appartement kopen en verbouwen. Maar we zijn van plan de hypotheek zo snel mogelijk af te lossen.

Ook dit appartement is verhuurd voor een prijs met een goed rendement. Dit keer gemeubileerd aan een man alleen, die er echt helemaal blij mee is.

Tijdens een verjaardag werden meerdere mensen enthousiast over onze verhuurverhalen en zijn er nu plannen om een soort investeringsclubje op te richten. Iedereen was het wel met elkaar eens dat geld op de bank nu toch niets meer oplevert. Dan kan je beter je euro’s investeren in stenen en een zo goed mogelijk rendement nastreven.

Onze makelaar heb ik bij ons plan betrokken. Zij was direct enthousiast. Blijkt dat ze ook aankoopbegeleiding aanbieden t.b.v. verhuur. Zij kan goed adviseren over welke buurten wel en niet goed verhuren en welke type woning het meest in trek is.

Nooit gedacht dat wij verhuurders zouden worden. We hebben wel geleerd dat een goede makelaar die jouw belangen behartigd heel erg belangrijk is. Er zijn nu eenmaal valkuilen en die moet je zelf niet willen ontdekken”.

Laat een reactie achter