/* preload font*/ /* preload font*/ Skip to main content
Koophuis verhuren mag dat?

Een gespecialiseerde verhuurmakelaar uit uw regio neemt contact met u op voor het maken van een vrijblijvende afspraak.

VerhuurprocedureAanhuurprocedure

Veel  mensen in het bezit van twee woningen, waarvan één in de verkoop willen van de dubbele lasten af.

Logisch want iedere maand weer zijn de lasten te hoog en het spaargeld slinkt.

Maar verhuren van een woning is heel wat anders dan een woning verkopen. Immers blijf je verantwoordelijk voor de financiële laten maar ook voor het onderhoud van de woning.

Koophuis verhuren mag dat?

 

Zelf koophuis verhuren. Dat kan! Maar hoe kom je aan een geschikte en betrouwbare huurder. En mag het van de bank en hoe zit het dan?  Koophuis verhuren belasting?

Het feit dat er regelmatig op deze zoektermen via google wordt gezocht, betekent dat veel mensen  “een koophuis verhuren” overweegt, maar dat er veel vragen zijn over het hoe en wat.

Tegengestelde berichten over wat wel en niet mag en wat de regels zijn die erbij horen, maken het niet duidelijker.

Er wordt veel over geschreven een koophuis verhuren, maar echt duidelijkheid is er niet. Wat wederom weer nieuwe vragen oproept waardoor mensen een koophuis verhuren voor zich uit schuiven.

Een koophuis verhuren via makelaar die verstand van zaken heeft brengt een oplossing.  De gespecialiseerde verhuurmakelaar zal veel tijd besteden aan het beantwoorden van al uw vragen, zodat u weet waar u aan gaat beginnen.

Denk aan:

 • Koophuis verhuren belasting
 • Koophuis verhuren verzekering
 • Koophuis verhuren rendement
 • Koophuis verhuren studenten (of juist niet)
 • Koophuis verhuren aan kind (eren)
 • Koophuis verhuren regels
 • Koophuis verhuren banken
 • Koophuis verhuren expat
 • Koophuis verhuren leegstandswet
 • De juiste verhuurmakelaar zal u een duidelijk en eerlijk antwoord geven over al deze onderwerpen.
 • Koophuis verhuren belasting

In feite kan alleen uw financieel adviseur u een duidelijk antwoord hierop geven. Want hij heeft overzicht over uw financiële achtergrond. Daarnaast treft u op de website van de rijksoverheid ook informatie over koophuis verhuren  en de gevolgen voor de belasting.

Koophuis huren verzekering

Afhankelijk van het feit of gestoffeerd of gemeubileerd verhuur wordt zal er een inboedelverzekering nodig zijn. Maar vast staat dat u de opstalverzekering zal moeten aanhouden en u de verzekeraar moet informeren dat uw woning wordt verhuurd.

Koophuis verhuren rendement

Of de huuropbrengsten uw vaste lasten zullen dekken dat is uiteraard afhankelijk van de staat van de woning en of deze in een populaire omgeving ligt of niet en hoe hoog uw hypotheeklasten zijn. Maar ook of u gemeubileerd of gestoffeerd gaat verhuren.

Wat bewezen is dat u woning beter kan worden bewoond. U heeft dan geen zorg meer voor  de woning waar u mogelijk niet meer woont en de lasten zoals G/W/E en lokale heffingen worden overgenomen door de huurders.  Daarbij worden uw kosten in ieder geval aanzienlijk lager.

Koophuis verhuren studenten

Als u denkt aan kamerverhuur aan bijvoorbeeld studenten dan zal de huuropbrengst altijd hoger zijn.  Maar de kans dat uw woning minder goed wordt onderhouden is groter. Daar zult u uiteraard rekening mee moeten houden. Wilt u uw huis of appartement in goede staat houden voor de verkoop dan is het beter uw woning te verhuren aan een gezin of een stel, waar u van te voren uiteraard afspraken mee maakt en wederzijdse verwachtingen uitgesproken worden.

Koophuis verhuren kind (eren)

Natuurlijk kunt uw koophuis verhuren aan uw eigen kinderen. Als zij u daar ook daad werkelijk een goed huur voor betalen dan levert u dat zeker een beperking in de bestaande vaste lasten op.

Koophuis verhuren regels en koophuis verhuren banken en koophuis verhuren leegstandswet

Er zijn vele regels die u moet kennen als u uw huis op de wettelijk correcte manier wenst te verhuren.

U dient toestemming aan uw bank te vragen als dat in de hypotheekakte staat. Afhankelijk van de situatie zal de bank u wel of niet toestemming geven.

Per hypotheekverstrekker gelden andere regels. Zo zullen de meeste banken uw aanvraag afwijzen, zonder opgave van reden en geen rekening houden met uw persoonlijke situatie.

Of u nu wel of niet een hoge hypotheek hebt wordt niet meegewogen. De hypotheekverstrekker denkt alleen aan de risico’s die zij zelf lopen als uw woning wordt verhuurd.

Niet aan of u de lopend hypotheek nog wel kunt betalen of uw eigen risico’s. Maar ook regels van het huurrecht, verzekeringen, puntensystemen, leegstandswet zult u moeten kennen om uw huis op de juiste manier te verhuren.

Mocht een bank u wel toestemming verlenen dan zal deze vaak eisen dat uw koopwoning  verhuurd wordt via de leegstandswet en dat u aan de regels die daarbij horen voldoet.

Koophuis verhuren expats

Veel huizenbezitters verhuren graag aan expats.

De reden hiervan is dat de eigenaar er vrijwel zeker van is dat de expats weer terugkeren naar hun eigen land en zij de woning weer beschikbaar hebben voor eigen gebruik.

Maar verhuren aan expats is niet altijd zaligmakend. Een gespecialiseerde verhuur makelaar heeft het juiste netwerk en kan u alle voor en nadelen van uw huis verhuren expats voorleggen.

U bent gelukkig en vanzelfsprekend,  uiteindelijk degene die beslist wie uw huis mag huren en wie niet.

Laat een reactie achter